Marcel Messing

Met een glimlach de wereld rond

 

2019 – Bespiegelingen – Marcel Messing
EAN: 9789492995223

 

 

Wie met een glimlach de wereld rond kan gaan, brengt een troostend licht in de wereld van ruwheid en harde woorden, van vergeten liefde en gebrek aan mededogen. Waar een oprechte glimlach is, ontstaat een sfeer van genegenheid en mededogen. Woordloos, argeloos en ontwapenend is de glimlach.

In de vorm van inspirerende bespiegelingen over thema’s als de glimlach, geven en ontvangen, haast en stress, het ware geluk, ouderdom en jeugd, troost, biedt dit boek een aangename verstilling in ons roerige bestaan en laat de woorden de lezer telkens weer glimlachen om alles dat komt en gaat.

Na zijn studie antropologie, filosofie en vergelijkende godsdienstwetenschap, doceerde hij in het hoger beroepsonderwijs en was wetenschappelijk medewerker van de Bibliotheca Philosophica Hermetica te Amsterdam. Zelfs vrouwe Philosophia kon hem op zijn zoektocht naar de waarheid geen bevredigende antwoorden geven. Die vond hij uiteindelijk in de dharma, de Veda´s, de upanishads, de Bhagavat Gita, de mystiek en de gnosis (kennis van het hart). Na enkele diepgaande ervaringen, kwam er een einde aan zijn zoektocht. Met een glimlach de wereld rond, zonder zijn huis te verlaten.