Marcel Messing

Marcel beveelt van harte aan: lezing over de zoektocht van de ziel

Marcel beveelt van harte aan: lezing over de zoektocht van de ziel

Lijst van Aanbeveling

Marcel beveelt van harte aan: lezing over de zoektocht van de ziel

Marcel vraagt uw aandacht voor deze lezing van Marianne die al meer dan 20 jaar met hem samenwerkt en zijn boeken voor hem illustreert.

Parzival en de Graal, de zoektocht van de ziel
Lezing door Marianne van den Dungen

Vrijdagavond 21 april
Aanvang 19.30 uur
De Mariakapel Berlicumseweg 8, Rosmalen, Brabant
Prijs € 15,00 pp.
Aanmelden: www.mariakapelcoudewater.nl/event/parzival-en-de-graal-het-pad-van-de-ziel/

Parzivals zoektocht naar de graal is een verhaal van alle tijden.
De omstandigheden mogen nu anders zijn dan in de middeleeuwen waarin dit verhaal zich afspeelt maar ook nu maken wij een reis naar inzicht en heelheid. Menselijke ervaringen en emoties zijn immers van alle tijden, ze proberen ons als mens te brengen naar meer bewustzijn zodat we kunnen groeien als ziel.

Marianne neemt u op deze avond mee op reis door enkele hoogtepunten uit het graalverhaal, ze bespreekt een aantal hindernissen in het leven die voor ieder van ons herkenbaar zijn en hoe we die kunnen beschouwen als mogelijkheden.
Onderwerpen die aan bod komen zijn het ego tegenover de ziel, het rad van dood en wedergeboorte en het verlangen dat ons voortstuwt door de levens heen.
Zo gaan we allemaal het pad van onbewust en onbekwaam naar bewust en bekwaam zijn waardoor we anders gaan spreken, denken en handelen in deze wereld. Uiteindelijk is er een mogelijkheid tot bevrijding uit het rad. Dat wat we ‘verlichting’ zouden kunnen noemen.

Marianne is kunstenares en haar onderzoek naar het graalverhaal resulteerde in 35 tekeningen en diepgaande studie naar kennis en wijsheid uit oost en west. In de PowerPoint bij deze lezing zijn een aantal van haar tekeningen opgenomen die zij aanvult met inzichtelijk beeldmateriaal en teksten uit de gnostiek en mystiek.

In het gebouw zal een kleine expositie te zien zijn van de kunstwerken die zij maakt.
Ook haar boek ‘Parzival en de Graal, het pad van de ziel’ zal verkrijgbaar zijn.
In kleurendruk zijn de graalillustraties die zij maakte opgenomen met een heldere uitleg over de vele stappen op het pad van de ziel.