Marcel Messing

Het woud der inwijding

 

– ‘Sterf voordat je sterft’ –  20073 (1986 Ankh-Hermes)

Altamira-Becht, Haarlem    ISBN 978 90 6963 677 1

 

Het woud der inwijding van Marcel Messing is lange tijd uit de handel geweest en op veler verzoek opnieuw uitgegeven. Het boek is in een nieuw jasje gestoken en uitgebreid met prachtige illustraties.

Marcel Messing vertelt het verhaal van Djaiana, bij wie steeds meer levensvragen opkomen.

‘Afscheid wilde hij nemen. Afscheid van al hetgeen hem tot nu toe aan het leven had gebonden en dat steeds meer zijn glans verloren had.’ Dus neemt hij afscheid van het leven dat hij leidde om op zoek te gaan naar het Ene. Het onnoembare. De werkelijkheid. De waarheid.

Zijn tocht voert hem door het woud, waar hij kennismaakt met Anananda, ‘hij die overal en nergens is – het wezen van ieder mens zelf’. Anananda vergezelt Djaiana op zijn zoektocht en draagt aan hem wijsheid over in woord, stilte, licht en vooral liefde. Zo leert Djaiana het padloze Pad kennen, de leerloze Leer, maar ook de betekenis van gebed en denken, goed en kwaad, geboorte en dood, om tenslotte de kracht van de liefde te ervaren. Aan het einde van de inwijding wacht Djaiana de ultieme test. Hij verlaat het woud in het besef dat het pad dat naar de waarheid leidt het zelfloze Zelf is.

 

Duitse vertaling:

 

Der Wald der Einweihung
– Stirb bevor du stirbst – Ein mystischer Einweihungsroman
Vertaling: Eva Thielen 1993 Drei Eichen Verlag,  Ergolding  ISBN 3 7699 0531 8

 

Poolse vertaling:

 

 

Las wtajemniczenia 
– Powiesé o mistycznym wtajemniczeniu –
Vertaling: Bożena Helfenrath-Porębska 1996
Wydawnictwo Psychologii i Kultury, ETEIA,
Warschau  ISBN 83 85713 05 0