Marcel Messing

De Verloren Prinses

De Verloren Prinses

Lijst van Artikelen

De Verloren Prinses

                                                          

De Verloren Prinses, een waargebeurde droom
Door Helena Vansteelant

Het boek kost 33 euro en is te koop via deze website: De Verloren Prinses – Skribis

Helena Vansteelant heeft met dit boek een oude droom waar gemaakt.

Het is het verhaal van een prins die een prinses gaat zoeken die hij gezien en innerlijk herkend heeft. Hij weet niets van haar en besluit haar gaan zoeken om met haar te trouwen. De prins wordt echter afgeleid en verleid door een bedriegster, hij raakt de weg kwijt naar zijn mooie ‘tweelingziel’. De bedriegster heeft de prinses opgesloten en verborgen. In het verhaal krijgt de prins zonder het te weten, onverwacht hulp van de kleine Sarah die een aantal avonturen beleefd op haar zoektocht naar de ware prinses. Uiteindelijk wordt Sarah geholpen door een oude man die de wijsheid in het verhaal vertegenwoordigt. Hij leert haar zoeken én vinden. Sarah zorgt ervoor dat de ware prinses nog net op tijd …. En zo hoort het in een sprookje, er is een goede afloop.

In het nawoord beschrijft Helena tot in detail over het ontstaan van dit verhaal dat zij als kind droomde en ‘beleefde’. Zij beschrijft voor de lezer ook de symbolen, namen, voorwerpen en personen die zij in dit verhaal gebruikt heeft.

Het sprookje is een beeld geworden van Helena’s eigen spirituele reis door het leven. Zo is de droom uit haar jeugd tot werkelijkheid geworden. Het is altijd pas achteraf dat we de samenhang kunnen waarnemen. Zo gaan wij allemaal over bergen en door dalen als in een sprookje en kan uiteindelijk de betovering door het boze verbroken worden. We hebben ook allemaal hulp nodig, zoals de kleine Sarah, de kinderlijke onschuld die een zoektocht aangaat. Sarah op haar beurt vindt hulp in de vorm van de wijze man Ben, die in Helena’s leven werkelijkheid werd door kennis te nemen van de leringen van Omraam Mikhaël Aïvanhov. De prins dient wakker te worden, het kwaad dient gezien te worden en terzijde gezet. Het goede, inzicht en bewustzijn, kan dan gevonden worden waardoor uiteindelijk het mannelijke en vrouwelijke elkaar vinden en mogen samenkomen.

Speciale aandacht voor de vormgeving van het boek dat door Helena zelf geïllustreerd is met prachtige aquarellen, die het verhaal een speciale diepte geven. Het formaat van het boek, de zachte kleuren en de manier waarop alles verbeeld is maakt dit tot een uitnodigend boek.

 

Recensie door team Wijwordenwakker

Related artikelen