Marcel Messing

Een spiritueel pad en het graalverhaal

Een spiritueel pad en het graalverhaal

Lijst van Aanbeveling

Een spiritueel pad en het graalverhaal

Van Marianne van den Dungen is een podcast verschenen over haar weg in de spiritualiteit. Een verhaal over welke waarden belangrijk zijn in het leven, het gaan van het innerlijke pad en of we als mens in deze tijd gaan kiezen voor angst of vertrouwen.

Aan de hand van enkele tekeningen uit haar serie over de queeste van Parzival naar de graal vertelt zij haar verhaal.
De tekeningen die ze maakte van het graalverhaal illustreren enkele belangrijke inzichten en ervaringen die zij in het leven heeft opgedaan.
De podcast is hier te bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=laJXK4IyDwo  

Tekening over een belangrijk moment in het Parzivalverhaal.
In deze scene gaat Parzival om te beginnen een gevecht aan met een onbekende ridder (deze strijd zie je onderin de tekening).
Hij weet niet dat dit een ridder van de graalburcht is, de plaats waarnaar hij al heel lang op zoek is.
Parzival wint maar zijn eigen paard is in een ravijn gestort en de andere ridder is te voet weggekomen.
Hij is ten einde raad en loopt naar het paard van zijn tegenstander en zegt tegen het dier: ‘Breng me maar waar je wilt, ik weet het niet meer’. Hij staat op het punt van opstijgen en dit is het moment van ego naar overgave. Het paard van het graalkasteel zal terugkeren naar zijn stal, de graalburcht waar Parzival zo intens naar op zoek is.

Bovenstaande podcast werd gemaakt door de sympathieke Léon en Coos van den Elsen voor www.zelfwerkzaamheid.com .  Daarnaast  zijn zij ook het initiatief gestart ‘Boodschap vanuit mijn hart’. Daarvoor nemen zij video’s op voor mensen die iets willen nalaten of sturen naar partners, echtgenoten kinderen en/of vrienden. Persoonlijke verhalen, wensen, wat men ook wil delen kan hierin aan bod komen. Kijk voor meer informatie: www.boodschapvanuitmijnhart.com

 

 

Related Aanbeveling